Where customers answer questions and share ideas about our products and services

Reply
Level 1: Cadet
Posts: 1
Registered: ‎27-09-2011
0 Kudos

Broadband without landline

I currently have Big Pond broadband through Telstra and i'm moving house. I never use the landline and i want to keep broadband and i also want to get Foxtel. Is this possible with a Telstra package to have broadband at home with no landline and also get foxtel with no landline - can I do the latter through T-Hub? Help.... 

Level 21: Augmented
Posts: 2,253
Registered: ‎30-06-2011
0 Kudos

Re: Broadband without landline

are you moving to an area that has cable available?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Statistically, three out of five people are not the other two
Level 7: Deputy Inspector
Posts: 68
Registered: ‎14-09-2011

Re: Broadband without landline

It depends on where you are moving to. Some areas are serviceable by cable internet, which can also provide Foxtel through the cable, but it would depend on the area. In regards to Foxtel, I assume you are referring to the T-Box as opposed to the T-hub. If you are in a Cable area, you can get Foxtel through T-box, however the content you get included is far less than a full foxtel service.

Another point to consider is the price of a standalone internet and standalone foxtel connection may cost more than that if you were to get even a basic landline, depending on your internet allowance requirements, but our internet plans have changed recently in that you only need to have HomeLine Budget to get a $20 discount off all fixed internet plans. Also consider what Foxtel package you want. If you wanted Platinum Foxtel (all channels) it would be more economical for you to go onto a bundle (Say the $188 bundle which has basic line rental, 200gb internet and foxtel platinum) but it depends on where you live and your budget. I would suggest you call us first on 132200 and find out if Cable internet is available at your new address, and discuss what you are trying to do, and they will be able to advise you further.
Steve
-----------
Just a quick note, while I do work for Telstra, my comments here are my personal comments, and not official comments by Telstra.
Highlighted
Level 21: Augmented
Posts: 2,253
Registered: ‎30-06-2011

Re: Broadband without landline


SteveZ wrote:
 our internet plans have changed recently in that you only need to have HomeLine Budget to get a $20 discount off all fixed internet plans.

which almost nullifies the phone line cost anyway, leaves you what, $2 a month out of pocket, might as well have it for that price

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Statistically, three out of five people are not the other two
Level 7: Deputy Inspector
Posts: 68
Registered: ‎14-09-2011
0 Kudos

Re: Broadband without landline

Pretty much. You can get call barring put on if making calls from the landline is the issue. I keep my landline for emergency calls and such.

Steve
-----------
Just a quick note, while I do work for Telstra, my comments here are my personal comments, and not official comments by Telstra.
Executive Director, Mobiles
Posts: 7
Registered: ‎09-07-2011
0 Kudos

Re: Broadband without landline

Chris

 

As has been noted Cable is your best option here, which are available and it opens up the option of Foxtel on T-box for you too which is great value http://www.foxtel.com.au/support/foxtel-on-t-box/what-is-foxtel-on-t-box/default.htm

 

cheers

 

john

Level 1: Cadet
Posts: 2
Registered: ‎09-01-2014
0 Kudos

Re: Broadband without landline

I rarely use my landline but my bills average $80 per month which seems a waste of money. I have a Bigpond modem with wifi.  Do I need this ridiculously expensive landline to use my computer?

 

There are other providers who offer cheaper alternatives.  What does Telstra suggest? 

Support Team
Posts: 2,151
Registered: ‎21-02-2014
0 Kudos

Re: Broadband without landline

Hi faywra, 

Can find all Broadband options via the website here:  http://tel.st/3fdd

Appreciate that you may have needs that these plans don't meet, and if you feel you may need to look into an alternative provider, before you go have a chat to our Cancellations team. 

They can be reached on 132200 (say disconnect) from 8am-9:30pm EST Monday-Saturday and 8am-8pm EST Sunday, and look into any other possible options that may suit. 

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines