Where customers answer questions and share ideas about our products and services

Reply
Occasional Collector
Posts: 4
Registered: ‎16-09-2013
0 Kudos
Accepted Solution

How do I register my Tbox?

[ Edited ]

Every time i go to the website tio register the thing the page goes funny anf the link is as follows, its very bloody frustrating.

We have ultimate cable and wifi items all over the house not sure why I cant register this box any assistance would be greatful.

https://tbox.bigpond.com/stbsetup/logoutToLandingError.html?error=ispriaccess

Telstra Alumni (Retired)
Posts: 903
Registered: ‎22-08-2012
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hey johntom, 

 

Send me your details via private message, your BP username and rego code and I can take a look for you.

 

Cheers

 

- Jon 

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Established Member
Posts: 1
Registered: ‎17-09-2013
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

I have the same problem. How can I register?
Telstra Alumni (Retired)
Posts: 286
Registered: ‎16-08-2011
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi chidal07, 


Please PM Jon_Telstra. 

He is our resident T-Box Specialist. He'll be happy to assist you further. 

 

- Luis

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today

Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

New Member
Posts: 1
Registered: ‎21-09-2013
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

I have the same problem, how do I register?

Senior Member
Posts: 1
Registered: ‎27-09-2013
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

I'm having the same problem also. I'm just getting a blank screen when I go to telstra.com/tboxsetup
Community Manager
Posts: 2,180
Registered: ‎07-07-2011
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi PH441324,

 

If you want, you can message Jon, however he is not back until Monday. Otherwise if you give our T-Box faults team a call on 1300136841 they can help get you registered straight away. They are available 24x7

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Member
Posts: 2
Registered: ‎21-10-2013
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

I'm having the same issue . I keep getting https://tbox.bigpond.com/stbsetup/logoutToLandingError.html?error=ispriaccess and a blank page

Telstra Alumni (Retired)
Posts: 903
Registered: ‎22-08-2012
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi there, emmasloan4, 

 

As per the above posts, please privately message me with your username & password and T-box rego code.

 

- Jon

 

 

 

 

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Occasional Visitor
Posts: 1
Registered: ‎10-01-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi 

when i go register my code it says im not using the primary account! When i am.. 

if some one could help that would be great 

thank you xox 

Support Team
Posts: 3,144
Registered: ‎27-12-2011

Re: How do I register my Tbox?

Hi Till, 

That message means that you are using an additional email address attached to your BigPond service to register your T-Box. Each BigPond account can have up to 14 additional email addresses.

You need to be using the Primary email address for your BigPond service (this is the one that you enter into your modem to connect to BigPond). 

If you aren't sure what your primary email address is, have a chat with our Live Chat team here: http://tel.st/49kl and they'll be able to confirm it for you.

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Occasional Visitor
Posts: 1
Registered: ‎12-01-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

 I am having the same issues as everyone else has listed here. I have recently signed up with telstra and I am receiving the "primary account" message when trying to register my T-Box but I only have one account name. Any help on this issue would be useful. Thanx.

New Member
Posts: 1
Registered: ‎13-02-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi 

 

Im having the same problem trying to register my tbox... it says its not the primary email, but it is the one I use for the modem.. So I have no idea what im supposed to do to actually register it. 

Telstra Alumni (Retired)
Posts: 903
Registered: ‎22-08-2012
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

HI VDANTROTT

 

Have you moved services from another premises recently or is a new account? Maybe a order on the account that is still in provisioning status. Does your email with that username work? If so it may just be missing a key attribute on our system labeling it the "primary" account.

 

In any case you'll need to send me your details via private message to check it.

 

- Jon

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Occasional Visitor
Posts: 1
Registered: ‎16-03-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

My TBox was registered through phone support however I cannot register my Tbox for Tbox movies etc, I have tried the phone support but after being on the phone last night and being told it would be fixed in two hours, to find out this morning that it was not, then spending a total of 65 minutes on hold trying to get back through again, I am really keen to find out how to fix this very frustrating issue. I swapped from Foxtel recently to Tbox and am starting to think it was not the smartest move
Community Manager
Posts: 3,205
Registered: ‎20-02-2013
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi Kjenk72, 

I'll get one of our social media techs have a look at this one during business hours

Alternatively, you can get in touch with our 24x7 T-Box technical support team on 1300 136 841 & they'll be able to assist you with this today. 

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

New Contributor
Posts: 6
Registered: ‎20-02-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

How do i get on to tbox rego site keeps telling me its not  the primary account 

Telstra Alumni (Retired)
Posts: 903
Registered: ‎22-08-2012
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi armo

 

I have received your message will be in contact shortly.

 

- Jon

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

New Member
Posts: 1
Registered: ‎30-03-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

it says im not using the primary address?

Support Team
Posts: 3,144
Registered: ‎27-12-2011
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi bosko, 

That usually means that you have more than 1 email address associated to your account. 

1 will be the primary email address, the rest are called additional mailboxes. 

If you give us a call after 10am tomorrow morning, we can let you know what your primary email address is. 
Normally we are available 24x7 to answer questions like this, however tonight our systems are down for maintenance, so we can't access your information to confirm until morning.

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Occasional Visitor
Posts: 1
Registered: ‎12-05-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

I too am getting this "primary address" error when I attempt to login to the tbox site.

 

I want to de-register my tbox though.

Community Manager
Posts: 3,205
Registered: ‎20-02-2013
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi Everyone,

Apologies for the delay in response

I'll get one of our techs to have a look at this one for you during business hours.
 
If you prefer to discuss this with someone sooner, I'd recommend calling our 24x7 T-Box support team on 1300 136 841

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Technical Support
Posts: 3,501
Registered: ‎22-08-2012
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Take a look at this FAQ for registering the T-Box. de-registering would also be done through the same portal.

 

http://go.telstra.com.au/helpandsupport/-/registering-your-t-box

 

- Shelly

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Occasional Collector
Posts: 2
Registered: ‎24-05-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

I am also getting the same error, so frustrating that Telstra appear to have known about this for months yet the problem persists...
Community Manager
Posts: 3,205
Registered: ‎20-02-2013
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi mrnmrssimmo,

I'll get one of our techs to have a look at this one during business hours

If you prefer to speak to someone sooner, I'd recommend calling our 24x7 T-Box support team on 1300136841

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Telstra Alumni (Retired)
Posts: 903
Registered: ‎22-08-2012
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi Mrnmrssimmo

 

Usually a result of a order not completed on the account or stuck in a provisioning status. Many users have private messaged me their details to investigate, feel free to do the same.

 

- Jon

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Occasional Visitor
Posts: 1
Registered: ‎12-08-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?



Hi there,

This is driving me insane,

I have tried a number of times on a number of different devices, now my laptop and even still I'm getting the exact same message popping up saying that the link is broken/ there's an error, please helpme as I would love to be able to use this as I got it yesterday and have been trying ever since.

 

Knd Regards,

 

Steelie

Telstra Alumni (Retired)
Posts: 903
Registered: ‎22-08-2012
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Steelie, what error are you getting? As per the above posts, you can private message me with your details to investigate.

 

- Jon

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Senior Member
Posts: 1
Registered: ‎28-10-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Also getting the same error or not being able to login when visiting http://telstra.com/tboxsetup 

 

Have PMd Jon

Occasional Visitor
Posts: 2
Registered: ‎04-08-2015
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

[ Edited ]

2 years later and they haven't fixed this issue? It's complete (removed as against guidelines)! Called and got no help, apparently it's been escalated to level 2 and I'll be called in 7-14days.
I want Foxtel, that's the whole reason I wanted the friggen tbox!

Support Team
Posts: 1,694
Registered: ‎12-07-2011
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hey Anthony03,

 

I'm sorry to hear that there have been issues with having your account registered correctly with the T-Box Smiley Sad 

 

There can be issues at a system level that does need updating in the system on an individual basis, which is why this can still be causing issues. It does sound as though you have had this escalated correctly and hope that we do have this completed for you with the specialised team asap. Please let us know if you don't have a reply on this escalation within the time frame advised and we will have this followed through on further for you.

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Frequent Visitor
Posts: 4
Registered: ‎11-09-2015
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

i am also having trouble registing my tbox
Telstra Alumni (Retired)
Posts: 159
Registered: ‎25-05-2015
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hello albica

 

Thanks for posting on the CS forums. 

 

I have managed to log into the page and register a T-box that we have. Can I ask you try another browser for me please and let us know how you get along. 

 

Thanks.

 

 

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Occasional Visitor
Posts: 1
Registered: ‎14-09-2015
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Sorry for mining this topic up, I also have trouble in registering TBox.

Support Team
Posts: 1,997
Registered: ‎24-08-2011
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi NgocLe

 

 

I'm hoping that this will assist you in getting your T-Box set up and registered.

 

Register and Setup T-Box

 

If not, this page might contain the answers you are seeking. 

 

T-Box Troubleshooting & Resets

 

Regards 

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Occasional Visitor
Posts: 2
Registered: ‎14-09-2015
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

I am having the same issue of primary email. 24/7 service says its closed. Live chat is not live. Help sections link to other help sections in a continuous loop of mediocre service. very very frustrated
Support Team
Posts: 1,997
Registered: ‎24-08-2011
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

 

Hi Craig, 

 

The Live Chat service is up and running, we have just checked. 

 

If you clear your cache and cookies you may find it will then work for you. 

 

Alternatively, we have a 24x7 T-Box team who can be contacted by calling 1800331402

 

 Regards 

 

 

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

New Member
Posts: 1
Registered: ‎16-09-2015
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hello, can someone help me register my TBOX please?

 

Support Team
Posts: 1,033
Registered: ‎20-03-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi @KasNath

You can register your T-Box voa this link: https://signon.bigpond.com/login?site=cla&goto=http%3A%2F%2Ftbox.bigpond.com%3A80%2Fstbsetup%2Flogin

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

Telstra Alumni (Retired)
Posts: 159
Registered: ‎25-05-2015
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

How did you go KasNath with activating your T-Box. ? 

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

New Member
Posts: 1
Registered: ‎09-10-2015
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

I am having this same problem, but when I log in to activate it says:

You can only log in using your primary BigPond Broadband account

If you can’t remember your primary account username and password, you will need to speak to a Customer Service Representative on 132200

 

TELSTRA can you please fix for me as there is clearly a problem, I only have 1 account with you and this is the 4th attempt at activating in 5 weeks. 

 

Support Team
Posts: 3,144
Registered: ‎27-12-2011
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hey Swell1
 
I will ask the obvious first just in case - do you have a second BigPond email address - you don't need a second account to have more than 1 address.

We offer customers 14 additional email addresses for 1 BigPond account, but those 14 can't be used to manage the service. Only the main email address - the one you place into your modem to connect to the Internet can be used to access account information or the T-Box registration. Some people won't realize they have more than one, especially if they've changed between multiple BigPond email connection types. 

You can check if you have more than one via My Account here:  http://tel.st/cpyn - in your services list once you sign in there will be a Mailboxes section. 
However, as long as you're using the email address that's listed under your Internet Connection in the Services list, then it should be working for you. 

If it's still not, our T-Box team will be more than happy to assist on 1800331402
 

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines

New Member
Posts: 1
Registered: ‎14-11-2015
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

20 minutes waiting hold on phone trying to register tbox, registration askes for my primary username? my username works fine for my bigpond log in, any help appreciated

Support Team
Posts: 1,447
Registered: ‎21-02-2014
0 Kudos

Re: How do I register my Tbox?

Hi brado189,

 

The primary username will be listed on your bill for the internet service, is that the same one you are able to log in with no issues? 

____________________

Need help? Check out our Community Wiki or Support Portal || Looking for a new mobile? Order online today
Don't forget to tag answers as Accepted Solutions and give a Kudo to the member(s) who helped you out

All moderation actions are supported by the CrowdSupport Community Guidelines